Касай оценил високо Ивайло Стоянов за мача в Разград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Унгарецът заявил, че всички решения са били в съответсвие с правилника на УЕФА

Съдийската комисия на БФС е дискутирала подробно ключовите моменти в полуфиналната среща за Купа на България между Лудогорец и Левски. Вчера собственикът на клуба от “Герена” Наско Сираков заплаши във връзка със съдийството в Разград, че от сградата на БФС няма да остане камък върху камък и използва думи като “смрад” и “клоака”.

Въпреки това, председателят на СК Виктор Касай е дал положителна оценка на представянето на Ивайло Стоянов в мача.

Унгарският топрефер е разяснил на съдиите сегашната интерпретация на УЕФА за наказуемост на играта с ръка и е анализирал двете ситуации в края на мача. И в двата случая той е потвърдил, че бранителите извършват “блокиращо движение”, като за тях това е била “прогнозируема топка”, която те са посрещнали с ръка в неестествено положение.

Последните инструкции на УЕФА са, че ако играч увеличава неестествено обема на тялото си с ръцете си, последвала игра с ръка се третира като “наказуема”, без значение дали рикошет в съотборник или в самия него е направил топката “неочаквана”, обяснил

Унгарецът е отправил послание към съдиите да продължат да спазват инструкциите на УЕФА, които гласят, че трябва да се дадат жълти картони на играчи от двата отбора, предизвикали меле. На мача в Разград съдията Стоянов правилно е приложил това, показвайки без колебание жълти картони на Кордоба и Недялков.