Касано: Юве допусна грешка с привличането на Кристиано Роналдо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите го взеха, за да спечелят Шампионската лига, но резултатите им са по-лоши, откакто той дойде в отбора"

Бившият футболен национал на Италия Антонио Касано е на мнение, че трансферът на Кристиано Ронало в Ювентус е грешка, тъй като португалецът няма общо с идеите на Андреа Пирло, които треньорът въвежда в торинския гранд.

“Ювентус го взе, за да спечели Шампионската лига, но резултатите им са по-лоши, откакто той дойде в отбора. Те щяха да спечелят титлите в Серия “А” и без него. Това беше сгрешен проект. За 120 години единственото, което има значение в Ювентус, са победите. Това продължава да е задължително при тях, но те си смениха кожата със Сари и Андреа (Пирло). Роналдо няма нищо общо с идеите на Пирло. Той ще продължи да бележи голове, защото го прави дори седнал. Нахлува отляво и може да унищожава вратите, а ударите му с глава са уникални“, заявява Касано пред Football Italia

„Андреа иска да гради атаката от задни позиции, иска да има висока преса. Роналдо може да решава мачове, но иначе не участва много в останалите елементи от играта. Ако Ювентус не успее да спечели Шампионската лига, мисля, че престоят му в Ювентус ще е лош”, добавя екснационалът.

През 2018 година Кристиан Роналдо се раздели с Реал Мадрид и премина в Ювентус, като „бианконерите“ платиха за трансфера 120 млн. евро.