google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сините от Лондон станаха първия тим, прескочил груповата фаза. Севиля също продължава напред

Английският Челси стана първият тим, осигурил си място в следващата фаза на Шампионската лига след драматична победа с 2:1 като гост на френския Рен в среща от Група Е на надпреварата.

Сините са първи в групата с 10 точки, колкото има и Севиля, надиграл руския Краснодар с 2:1 като гост. С тази си победа испанският тим също прекрачи в следващия етап на турнира.

Челси поведе на Рен в средата на първото полувреме – Мейсън Маунт комбинира с Калъм Хъдсън-Одой, английският халф се откъсна зад отбраната на домакините и с хладнокръвен удар по тревата оплете кълбото в мрежата – 0:1.

Французите възстановиха статуковото в 85-ата минута чрез Серу Гираси, който бе оставен непокрит и с глава прати топката зад гърба на стража на Челси Едоар Менди.

Когато обаче равенството изглеждаше сигурно влезлият като резерва Оливие Жиру демострира находчивост и с глава донесе сладката победа за формацията на Франк Лампард.

РЕН – ЧЕЛСИ 1:2 (0:1)

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Хъдсън-Одой (22), 1:1 Серу Гираси (85), 1:2 Оливие Жиру (90+1)

Рен (4-3-3): Гомис – Траоре, Да Силва (капитан), Нямси, Труфер – Бурижо, Нзонзи, Камавинга – Доку, Гираси, Леа Силики

Треньор: Жулиен Стефан

Челси (4-2-3-1): Менди – Чилуел, Тиаго Силва, Зума, Аспликуета (капитан) – Ковачич, Жоржиньо – Вернер, Маунт, Хъдсън-Одой – Ейбрахам

Мениджър: Франк Лампард

Съдия: Бьорн Кайперс (Нидерландия)

Стадион: „Стад Роажон” (Рен)