Катарска сутрин: Какво очаква 7Sport от днешните мачове – 30.11
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нови четири срещи от групите ще се изиграят днес

Още четири мача от груповата фаза на Мондиала в Катар ни очакват тази вечер, като развръзкат в още две групи ще стане ясна.

От 17:00ч. започват сблъсъците от група “D”, където вече има сигурен 1/8-финалист и това е действащият световен шампион Франция. “Петлите” илизат срещу аутсайдера Тунис, който пък има макар и малки, но теоретични шансове да се класира напред. Това обаче минава през победа и то с разлика срещу Франция, а в същото време Австралия не трябва да побеждава Дания. Въпреки че Дидие Дешан ще пусне доста резерви в мача, няма какво друго да очакваме освен победа за “петлите”.

В същото време Австралия срещу Дания ще бъде много интригуващ мач и последният шанс за “червения динамит” да си осигури място на 1/8-финалите след разочароващо равенство с Тунис и загуба от Франция. Датчаните ще са крайно мотивирани за успех, но за “кенгурутата” дори равен може да се окаже достатъчен да останат на второто място в класирането. Срещата ще бъде доста ожесточена и прогнозата ни е победа за Дания и под 2.25 гола.

Късните срещи носят още повече емоция, като там Саудитска Арабия се изправя срещу Мексико. Саудитите могат да си гарантират място на елиминациите с победа, независимо какво стане в другата среща. Интересното е, че същото се отнася и за Мексико, но при тях победата трябва да бъде доста убедителна с поне три гола разлика. Желанието и на двата отбора да стигнат до успеха може би ще донесе равенство, което може да помогне на момчетата от Близкия Изток, но зависи как ще приключи мачът между Аржентина и Полша.

Там Меси срещу Левандовски е дългоочакваният сблъсък. В момента двата отбора заемат първите две позиции в класирането, но са разделени само от една точка. Аржентина успя да вдигне глава с победата над Мексико, но все още не може да бъде сигурна за нищо и ще търси трите точки, за да спечели групата си. Феновете на “гучосите” отново ще се изпълнили трибуните и можем да предположим, че ще има нов триумф в синьо-бяло.