Добави коментар

Олимпийската шампионка Катя Дафовска беше преизбрана за председател на Българска федерация Биатлон на извънредното общо събрание на управителното тяло, провело се днес.

За първи път пък все още действащ спортист влезе в управата на федерацията. Димитър Герджиков вече е част от Управителния съвет, след като състезателите от националния отбор проведоха избор помежду си за техен представител в ръководството, каквито са препоръките и на Международния съюз по биатлон (IBU).

Дафовска бе преизбрана за председател с 11 гласа „за“, докато двама се въздържаха. Извънредното Общо събрание бе свикано по искане на част от клубовете.

През юни самата Дафовска декларира готовност да се оттегли, но сега форумът гласува отново доверие на олимпийската шампионка от Игрите в Нагано. На събранието  днес присъстваха представители на 13 от общо 15 клуба в страната.

Членове на новоизбрания Управителния съвет на БФБ са: Екатерина Дафовска, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Цветан Цочев, Таня Панева, Момчил Добрев, Милуш Иванчев и Димитър Герджиков.

В момента националните ни състезатели по биатлон са на първи лагер на сняг в Австрия – на глетчера в Дахщайн. Те се завръщат в България във вторник, след което през ноември ще продължат подготовка на сняг във Финландия под ръководството на новите треньори Александър Касперович и Виталий Норицин.

Добави коментар
Гласувай: