Кавдански: “Яфа не разбра, че изпадаме, до 4 беше на дискотека”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Царско село категорично отрече да е изпускал нарочно дузпата

Капитанът на престаналия да съществува Царско село – Мартин Кавдански, представи доста по-различна гледна точка на случилото се в последните минути на двубоя с Локомотив (София).

Тогава Царете получиха право да изпълнят дузпа, но играчът Юсуфа Яфа не се вслуша в желанието на Кавдански да изпълни наказателния удар и се наложи собственикът на клуба Стойне Манолов да влезе на терена, за да изтласка тъмнокожия футболист.

Кавдански пропусна, но категорично отрече пред Дарик радио да го е направил умишлено.

– Мартине, минаха няколко дни от ситуацията в последния мач срещу Локомотив София. Много хора се изказаха, а днес имаше мнение на Юсуфа Яфа по темата. Каква е твоята истина за дузпата в последната минута?

– Да, много се изговори и изписа. Нека започнем по хронология. След като съдията отсъди дузпа и през ум не ми е минавало да изпълнявам, защото никога не съм изпълнявал дузпи. Тогава обаче старши треньорът Стефано Макопи ми каза резултата от мача Пирин и Ботев Враца, от който вече бе ясно, че сме изпаднали. Той ми предложи, като капитан и играч с най-много мачове в Царско село, да изпълня дузпа и по този начин да направя последния удар за този отбор. Знаехме, че сме изпаднали, а и също така, че няма да съществуваме като отбор. Това бе причината да се съглася. Явно обаче Яфа не бе разбрал, че сме изпаднали. Може би това е вследствие на факта, че до 4 часа сутринта е бил в столична дискотека.

В такава ситуация обаче е най-важното какво казва треньора. Той няколко пъти му извика от скамейката аз да бия дузпата. Това нещо го е чул и г-н Стойне Манолов и вероятно поради тази причина реагира по този начин и влезе на терена. Видя, че въпреки думите на треньора, моят колега не искаше да ми даде топката за изпълнение. За съжаление не вкарах. Имах голямото желание да съм последния играч вкарал гол за този отбор и така да завърши моя престой в Царско село. Във футбола е така. Видяхте, че вратарят имаше ден и през първото полувреме спаси и друга дузпа.

– Доста хора смятат, че си изпуснал дузпата нарочно?

– Мога да кажа само едно. Аз съм чист пред себе си, пред съотборниците си, треньорите и моето семейство. Който иска съм готов да застана на всякакви детектори на лъжата, ако ще и на разпит в прокуратурата. Готов съм и да ме хипнотизират. Цялата истина за дузпата вече я казах преди малко. Който иска нека ме разпитва. Няма проблем.