Киров след успеха: Добър завършек на един добър сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"На мен винаги ми е било мечта да участвам за втори път на европейски турнири, разликата е огромна"

Наставникът на Арда Николай Киров заяви след успеха над Черно море в баража за Лига на конференциите, че това е добър завършек на един добър сезон. Специалистът допълни, че кампанията е можела да бъде отлична, но съдбата не е била на страната на кърджалийци във финала за Купата срещу ЦСКА. “Футболът не беше на преден план, доста нервен двубой. За нас това е добър завършек на един добър сезон. Можеше да бъде и отличен, но съдбата не беше на наша страна преди десетина дни. Хубаво е, че ни подкрепиха много хора на трибуните днес, а още по-хубаво е, че ще имат възможност да гледат европейски мачове.

“Още при първата ситуация отбелязахме гол, преди него отборът на Черно море игра по-добре. Искам да ги поздравя за днешното представяне. За жалост пропуснахме добра възможност за втори гол през второто полувреме, но който не е изпълнил дузпа, той не е сгрешил. Беше задължително да спечелим, хвърлихме доста усилия в първенството и Купата, и щеше да е изключително несправедливо, ако в единия вариант не бяхме спечелили място за Европа”, допълни Киров.

“Сезонът беше труден, карантините, през които минаха всички отбори. Доста трудно ни беше да преглътнем и загубата на финала преди десетина дни”.

“Който е участвал в мачове в Европа, съумява да види разликата с футбола там. На мен винаги ми е било мечта да участвам за втори път на европейски турнири, разликата е огромна.”

“При всички положения трябва да засили конкуренцията на доста постове. Самото участие в Европа води до по-чести двубои, работим на тази тема. Сега е най-важният период с оглед селекцията, за да бъде догодина още по успешна”, каза на финал специалистът.