Класически ЦСКА 1948 не остави никакви шансове на “орлетата”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стоян Стоичков, Педриньо и Георги Русев забиха попаденията за класическата победа на "червените" срещу Пирин в Бистрица

ЦСКА 1948 демонстрира много по-добра игра от Пирин Благоевград, като не допусна никаква изненада и победи с 3:0 на стадиона в Бистрица. Срещата от втория кръг на efbet Лига, започна прекрасно за “червените” като Стоян Стоичков ги изведе напред в резултата, а Педриньо удвои домакинската преднина след 11-метров наказателен удар в 22-рата минута, а Георги Русев оформи класиката в последните минути.

Домакините стартираха двубоя с усилен натиск в първите минути от двубоя. Мики Орачев центрира отляво в 6-ата минута към точката за изпълнение на дузпа в наказателното поле на Пирин, където Видар Кяртансон засече с глава, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Стоян Стоичков получи коженото кълбо от дясно в 9-ата минута, след което преодоля Александър Бучков. Младият полузащитник на “армейците” навлезе в пеналтерията и със шут по диагонал към долния десен ъгъл не остави никакви шансове на .

След центриране от ъглов удар на ЦСКА 1948, топката се отби в ръката на Борис Тютюков, който се опита да играе с глава. Иво Андреев видя ситуацията и без колебания посочи бялата точка. Педриньо изпълни успешно дузпата в 22-рата минута пращайки Ковальов в обратния ъгъл.

ЦСКА 1948 продължи да бъде по-активният от двата отбора и през второто полувреме. Карагарен напредна по дясното крило в 54-ата минута, след което сви топката за Педриньо, който шутира от близко разстояние, но над напречната греда. В 82-рата минута отмениха попадение на Елитон след преразглеждане с ВАР. Десет минути по-късно обаче нямаше прошка и резултатът стана класически след гол на Георги Русев.