google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полузащитникът на Ливърпул Адам Лалана вероятно повече няма да играе с „червената“ фланелка, въпреки че удължи договора си с мърсисайдци до края на настоящата кампания, заяви наставникът на тима Юрген Клоп.

Причината за това е, че евентуална контузия би попречила на бившия английски национал да си намери нов отбор през лятото. През последните две година Лалана непрестанно бе измъчван от различни травми. Полузащитникът не е играл от началото на извънредното положение и Клоп не желае да рискува със здравето му.

„На всички е ясно, че ще се разделим с Адам през лятото. Той все още е при нас и тренира на 100%, но ако не е абсолютно наложително да играе, няма да го използвам. Проведохме множество разговори със футболистите, чийто договори изтичат, но не и с него. Просто от самото начало нашето желание бе той да остане до края на кампанията, а играчът също бе съгласен. Но искам да подчертая, че не бих рискувал неговото здраве и бъдеще. При нас, той вече е легенда, а от следващия сезон може да бъде част от лидерите на някой друг тим“ – заяви Клоп на пресконференция преди гостуването на Брайтън, което е късно тази вечер.