Клоп: Ако спечелим мачовете си, може и да притиснем съперниците
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"През следващия сезон вече няма да имаме извинения", заяви мениджърът

Борбата за титлата в Премиър лийг е изключително трудна срещу клубове с финансови ресурси и футболни качества като Манчестър Сити и Челси, признава мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. Сезонът за мърсисайдци е кошмарен след редица контузии на ключови играчи, но през новата кампания отборът няма да извинения, смята германският специалист. “Да стигнеш до Шампионска лига от това първенство се превърна в голямо постижение. Ако нямахме тези проблеми, вероятно щяхме да сме с по-големи шансове. През следващия сезон вече няма да имаме извинения, но пък да вдигнеш титлата в шампионат, в който има клубове с финансовите ресурси и футболни качества като на Манчестър Сити и Челси, е трудна работа. Очаквам и Манчестър Юнайтед да се подсили”, коментира Клоп в интервю за “Скай Спортс” .

“Можехме ли да имаме 5-6 точки повече? Да, определено. Очевидно това не беше перфектният ни сезон. Но и сега все още е ОК, имаме шанс. Но ако не успеем, никой друг няма да ни е виновен”, добавя мениджърът.

“Ако спечелим мачовете си, може и да притиснем съперниците. Ние имахме две срещи, преди Лестър да изиграе следващия си двубой по програма. Така стоят нещата, но истината е, че аз не знам каква е програмата на останалите тимове, а и не смятам, че трябва да мислим върху това”, смята Клоп. До края на сезона Ливърпул има мачове с Манчестър Юнайтед, Уест Бромич, Бърнли и Кристъл Палас.

Със сигурност най-сериозният тест пред тима на Юрген Клоп е днешното дерби с Манчестър Юнайтед. Bet365 фаворизира мърсисайдци за крайния успех с коефициент от 2.30 за победа.

В момента Ливърпул заема 6-ата позиция в класирането с 57 точки и е на 7 от четвъртия Челси, но лондончани имат два мача повече.