Клоп и Червена петорка номирани за призовете на ФИФА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският специалист в спор за отличието с Марсело Биелса, Ханзи Флик, Хулен Лопетеги и Зинедин Зидан

Мениджърът Юрген Клоп и пет от играчите на английския шампион Ливърпул бяха номинирани за годишните награди на световната футболна федерация ФИФА.

Германският специалист, който беше сред номинираните за Най-добър треньор във всяка една от последните три години, ще спори за приза с Марсело Биелса (Лийдс), Ханзи Флик (Байерн), Хулен Лопетеги (Севиля) и Зинедин Зидан (Реал Мадрид).

Бразилският вратар на Ливърпул Алисон, стожерът в отбраната на Червените Върджил ван Дайк, новото попълнение в халфовата линия на тима Тиаго Алкантара, както и атомните нападатели Мохамед Салах и Садио Мане пък са сред претендентите за наградата Най-добър играч през 2020 година.

Техни конкуренти за приза са португалската звезда на Ювентус Кристиано Роналдо, аржентинският магьосник на Барселона Лео Меси, моторът на Манчестър Сити Кевин де Бройне, головата машина на европейския клубен първенец Роберт Левандовски, стрелата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе и бранителят на Реал Мадрид Серхио Рамос.

Доминацията на Ливърпул сред номинираните е тотална, като никой друг клуб не може да се похвали с повече от един претендент за отличието.

Алисон Бекер продължава да тренира в клуба, въпреки карантината

В същото време стана ясно, че Алисон е сред кандидатите за Най-добър вратар през годината редом с Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Кейлор Навас (ПСЖ), Мануел Нойер (Байерн), Ян Облак (Атлетико Мадрди) и Марк-Андре тер Стеген (Барселона).

Вотът за всяка една от наградите е достъпен за всички и ще се проведе до 9 декември. Два дни по-късно ФИФА ще обяви финалистите в категориите, а победителите ще бъдат определелни от треньорите и капитаните на националните отбори, както и от определен брой журналисти.

Крайните резултатите ще бъдат обявени на виртуална церемония на 17 декември.