Клоп: Не разполагам със състав, който да спечели всички купи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юрген Клоп смята, че няма достатъчно широчина в състава за триумф на четири фронта

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп даде пресконфереенция преди финала на мърсисайдци срещу Челси във ФА Къп в събота от 18:45 ч. Според германския тактик, “червените” нямат достатъчно широчина в състава, за да спечелят всички трофеи в рамките на един сезон. В средата на май тимът все още има шанс да спечели и четирите трофея, за които се бори. До момента тимът завоюва Купата на Лигата, а в събота може да вдигне ФА Къп, като на 28 май е финалът за ШЛ срещу Реал Мадрид и в същото време Ливърпул се бори за титлата в Англия.

“Не е имало случай, в който да не съм искал да бъдем на финал. Просто понякога не сме имали силите да стигнем до последния двубой в даден турнир. Не разполагаме със състав, който да може да спечели всички трофеи. Това е нашият първи финал за купата на Футболната асоциация и на всяка цена искаме победата. Познаваме много добре нашия опонент, който е специалист в този турнир”, заяви Клоп на пресконференция.

“Сезонът е доста тежък за нашия клуб, особено когато имаме шансове да триумфираме с четири трофея. Финалът за ФА Къп никога не е обикновен двубой. Този мач е много специален, за някои дори е най-големият в кариерата. Искаме да се насладим и да зарадваме феновете.. Трябва да използваме тази възможност да спечелим трофея”, сподели Юрген Клоп.