Клоп: Не знам как е възможно да водим с 20 точки на Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп отговори по-много интересен начин, когато английските журналисти го запитаха, дали Манчестър Сити може да спечели титлата във Висшата лига, въпреки, че изостава на цели 20 пункта от „мърсисайдци“, при оставащи само 8 кръга до края.

„Снощи, докато гледах мача на Сити, си помислих само едно нещо: Как е възможно някой отбор да има 20 точки повече от тях. Това означава, че сме направили нещо правилно. В момента, не мисля за възможността Сити да ни застигне. Концентриран съм върху нашия мач с Кристъл Палас. Единствената ми грижа е как да се справим с тях. Гледах двубоя между Манчестър Сити и Бърнли, защото ни предстой мач срещу „гражданите“ след само 9 дни, а не защото се надявам да загубят.“ – сподели немският специалист.

„Ако трябва да съм честен, предпочитам да играем с тях в Манчестър, а не на неутрален терен, защото това ще затрудни неимоверно организацията“ – коментира Клоп предстоящото дерби, което може да донесе титлата за неговия отбор.
Във сряда, Ливърпул ще домакинства на Кристъл Палас, пред празните седалки на техния „Анфийлд“, но въпреки отсъствието на шумните запалянковци на „червените“, Клоп смята, че домакинското предимство все още е важен фактор.

В утрешния мач, германецът няма да може да разчита на Джеймс Милнър и Жоел Матип. И двамата получиха контузии по време на градското дерби с Евертън. За сметка на това, Мохамед Салах и Анди Робъртсън са напълно възстановени и могат да се завърнат на терена.