Клоп: Нямаме нужда от нови играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп даде интервю, в което разкри какви са плановете му за трансферния прозорец и как мисли да направи отбора си още по-силен. Немският специалист за пореден път подчерта, че в условията на глобална пандемия, „мърсисайдци“ не могат да си позволят безразсъдни харчове. Въпреки това, германецът намекна, че ако трансферният прозорец е отворен още няколко месеца, клубът може да потърси подсилване на определени позиции. Треньорът на новия английски шампион похвали и младите състезатели на Ливърпул, като подчерта, че трима или четирима от тях имат шанс да пробият до първия отбор.

„Естествено, че covid-19 ще повлияе на поведението ни на трансферния пазар. Както на входящите, така и на изходящите трансфери. Това е в границите на нормалното. Не очаквам това лято да е особено натоварено. Може би, ако трансферният пазар е отворен след няколко месеца, ще знаем повече. Но пък вижте моя състав. Това не е отбор, който се нуждае от голяма промяна или пък за който можем да кажем – ОК, ще трябва да привлечем нови футболисти на тази и тази позиция.“ – казва Клоп.

„При нас няма титулярни единадесет. Според мен, в отбора има 16 или 17 човека, които могат да се представят на едно и също ниво. Трябва да се възползваме от тази ни сила. Не можем да си позволим да харчим големи суми, само защото мислим, че ще е хубаво, ако го направим.“

„Естествено, винаги искаме да се подобрим. Проблемът е , че е много трудно да направиш един много силен отбор, още по-силен. Това става само с пари, но не винаги всичко е въпрос само на изхарчени милиони. Трябва да сме креативни и ние се опитваме да бъдем такива. Опитваме се да намираме и варианти вътре в клуба. Разполагаме с трима или четирима млади футболисти, които имат шансове да направят голямата стъпка и да пробият до първия отбор.“

„Чух твърденията на някои хора, че трябва да спечелим две титли подред за да се считаме за сила в английския футбол. Това е забавно. Явно по-този начин стоят нещата само в Англия. Когато спечелих титлата в Германия с Борусия Дортмунд, никой не ни е казвал, че е задължително да я защитим отново през следващата кампания.“ – завърши Клоп.