Клоп отправи призив към ръководството – иска халф на Порто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юрген Клоп иска Ливърпул да привлече Отавио

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп е отправил лична молба към ръководството на мърсисайдци да привлече полузащитника Отавио от Порто през това лято. „Червените” търсят заместник на нидерладнския халф Жоржиньо Вайналдум, който премина в ПСЖ като свободен агент.

Ливърпул е свързан още с Флориан Нойхаус от Борусия Мьонхенгладбах и с халфа на Лестър Сити Юри Тилеманс.

„A Bola“ съобщава, че Отавио почти сигурно ще напусне “Ещадио до Драгао”, след като Ливърпул „напредва силно“, за да осигури услугите на 26-годишния халф. Изданието добавя, че Юрген Клоп е фен на атакуващия халф и е отправил „изрична молба“ до шефовете да сторят всичко по силите си, за да му осигурят футболиста в състава за сезон 2021/22. Бразилският халф вкара 5 гола и се отличи с 8 асистенции за Порто през предходната кампания.

Любопитното е, че освобождаващата клауза на играча ще скочи на 60 млн. евро от 1 юли. Ливърпул има по-малко от два дни на разположение, за да активира клаузата му на стойност от 40 милиона евро, каквато е в момента.

В тима на Порто през миналия сезон се подвизава под наем халфа на Ливърпул Марко Груич. Съществува вероятност 25-годишният сръбски национал да бъде включен в сделката за Отавио, въпреки че португалският вестник „Record“ излиза с информация, че евентуална сделка за бразилеца ще се осъществи без Груич.