Клоп преди мача с Реал: Възможно е да спечелим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да поемаме рискове, но да не допускаме контраатаки", посочи той.

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, сподели мнението си преди реванша срещу Реал Мадрид, който ще се състои на “Сантяго Бернабеу”.

В първия двубой “червените” отстъпиха на своя “Анфийлд” с 2:5 и сега задачата им изглежда много трудна.

“Дори да имаме 1% шанс, ще опитаме. Играем срещу силен съперник и ще се опитаме да спечелим. Това е възможно. Затова сме тук. Ще видим докъде можем да стигнем. След като можем да изненадаме сами себе си в негативен план, можем да го направим и с обратен знак. Трябва да покажем най-доброто от нашата игра само за да спечелим този мач, а какво остава да продължим напред“, каза Клоп.

“Контраатаките през второто полувреме на първия мач бяха проблем. Не успяхме да удържим Винисиус и Бензема през цялото време, но през голяма част от двубоя успяхме. Тактически трябва да бъдем суперактивни. Нашата преса в средата на терена трябва да е изключителна. Трябва да поемаме рискове, но да не допускаме контраатаки. Искаме да направим това, което направихме през първото полувреме на “Анфийлд”, но без допуснатите голове“, продължи германецът.

„Вероятно няма да продължим напред. 100% от хората тук смятат, че нямаме шанс. Ако аз съм единственият, който мисли, че имаме минимален такъв, е добре. Хубаво е, че сме пълен аутсайдер. Предпочитам да съм в положението на Карло – да имам преднина от три гола”, обясни Клоп.

„Реал никога не губи увереност. Това е огромно качество за един отбор. Става дума за манталитет. Фантастичен тим, който има цялото ми уважение. Загубихме големи финали срещу тях, но изиграхме добри мачове. Един от най-добрите отбори в света. Ние обаче сме тук, за да победим”, заяви още мениджърът на “червените”.