Клоп размаха пръст на самозабравилия се Лампард
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде красноречив урок на по-младия си колега Франк Лампард, чието поведение на “Анфийлд” по време и след двубоя от Премиър Лийг в сряда разгневи голяма част от привържениците на Червените.

Босът на Челси се впусна в яростни вербални нападки към скамейката на шампионите, позволявайки си доста непристоен език.

Неочаквано за мнозина Лампард не сдържа нервите си и след загубата с 5:3, след която мърсисайдци получиха чакания в продължение на 30 години трофей на специална церемония, организирана на легендарната трибуна Коп.

Бившият английски национал загърби добрите обноски и демонстрира смущаващо неуважение към историята на Ливърпул, обвинявайки ги в арогантност дори в доста по-спокойна обстановка.

“Ние не сме арогантни!,” започна урока си по красноречие германският специалист по време на пресконференцията преди гостуването на неговия тим на Нюкясъл в последния кръг във Висшата лига.

“Франк беше подвластен на емоциите от двубоя и аз се отнасям с уважение към това. Той пристигна тук, за да спечели и вземе квота за Шампионската лига и аз наистина уважавам подхода му.

“Това е надпревара, състезание и емоциите са съвсем нормални. В подобни моменти просто изричаш това, което напира отвътре.

“Мисля си обаче, че той трябва да научи как е приемливо да се изразяваш след края на срещата. Когато последният съдийски сигнал е прозвучал е смущаващо да чуваш подобни неща.

“Той все още е млад треньор, но е необходимо да придобие някои умения.

“Истинският спортист, истинският спортсмен затваря книгата след последния съдийски сигнал. Онзи ден той не го направи и ако трябва да бъда откровен аз няма как да адмирирам това.”

По-рано днес необузданият Лампард продължи да упорства, защитавайки дръзката си конфронтация с хора от щаба на Клоп.