Клоп: В моите 1000 мача като мениджър никога не съм имал подобен мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Немецът бе изключително доволен от играчите си в мача с Нюкасъл

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп не скри огромната си радост, която изпитваше след победата на Ливърпул над Нюкасъл с 2:1. Според Клоп това е единствен по рода си мач, който ще се помни завинаги както от футболистите, така и от феновете на тима.

„В моите 1000 мача като мениджър никога не съм имал подобен мач. След като останахме само 10 души в такава атмосфера срещу такъв противник, почти съм сигурен, че това никога не се е случвало“

„Тези моменти са редки и специални. По време на почивката казах, че този мач може да е от тези, за които можем да разказваме на внуците си. Моите ще ги видя след 10 дни и ще им кажа“, заяви развълнуваният Юрген Клоп след края на мача.

Въпросния мач започна много лошо за Ливърпул и по всичко личеше, че това ще бъде една ужасна вечер за тях. Те допуснаха ранен гол след грешка на Трент Александър-Арнолд, а три минути след това Върджил ван Дайк бе изгонен с директен червен картон.

Именно след изгонването на нидерландеца нещата коренно се промениха, но не към по-лошо за мърсисайдци, а към по-добро. Играчите на Клоп започнаха да владеят топката по-дълго и постепенно установиха натиск над Нюкасъл. Тогава немският специалист взе съдбоносното решение да вкара Дарвин Нунес в игра.

Само 4 минути след влизането си уругваецът изравни резултата, а в добавеното време на мача успя да вкара и победен гол. По този начин Ливърпул стигна до важни 3 точки срещу силен съперник с човек по-малко.