Клуб от Серия Б предлага 250 хиляди евро за защитник на Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Италия твърдят, че Парма също следи изявите на Андреа Христов

Втородивизионният италиански Фрозиноне, чийто наставник е бившата звезда на Лацио и Милан Алесандро Неста, продължава да настоява за привличането на бранителя на столичния Славия Андреа Христов, предава радио TMW.

За целта отборът, заемащ пета позиция в Серия Б, предложил трансферна сума от 250 хиляди евро за защитника, който е основна фигура както в състава на Белите, така и в младежкия национален тим.

Тимът на Неста вече няколко месеца следи отблизо изявите на Христов и се надява да успее да финализира сделката по време на януарския прозорец.

Фрозиноне, изоставащ само с четири точки от върха във втория ешелон, е амбициран да атакува местата, даващи право на автоматична промоция за Серия А.

21-годишният Христов не е непознат в Италия, тъй като миналата година игра под наем в Козенца, където записа три мача. Радио TMW обаче твърди, че Андреа е направил сериозна крачка в развитието си.

Преди няколко дни друго издание съобщи, че Парма също проявява интерес към футболиста.

Христов дебютира за Славия на 1 октомври 2016 г., на възраст от 17 години и 7 месеца, когато влиза като резерва в мача с Верея. Само няколко месеца по-късно – през април 2017-а, подписва и първи професионален договор с Белите.