Клубове от Саудитска Арабия с интерес към две звезди на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отбори от Саудитската професионална лига ще се стремят да подпишат с Давид Алаба и Лука Модрич през 2024 г.

Според информация на испанското издание Esport3, Саудитската професионална лига може да е следващата дестинация за Давид Алаба и Лука Модрич. Някои от най-богатите клубове в страната ще искат да вземат двамата опитни футболисти на Реал Мадрид. Но все пак има вероятността Лос Бланкос да не приемат оферти за нито един от играчите през следващата година.

Лука Модрич е в Реал Мадрид повече от десетилетие, като 38-годишният футболист имаше основна роля за спечелване на множество големи трофеи. Освен това Модрич спечели Златната топка през периода като футболист на Реал Мадрид. От друга страна, Давид Алаба вече беше сред най-добрите играчи в света преди да се присъедини към Реал Мадрид преди две години. Неговото привличане на “Бернабеу” сработи и за двете страни. 31-годишният футболист е играл основно като централен защитник, докато понякога е изпълнявал ролята на ляв бек. Aвстрийският национал има близо 100 мача за Реал Мадрид, вкарвайки пет гола.

В Саудитска Арабия ще продължа с големите разходи и през 2024 г. Давид Алаба и Лука Модрич са две от основните им цели. Модрич постепенно се превръща в незначителен играч за Реал Мадрид и играе по-рядко. Той не е доволен от новата си роля на Бернабеу, така че отбори от Саудитската професионална лига може и да успеят да го примамят с апетитна оферта.