Клубовете от efbet Лига подновяват тренировки на 15 май
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Добра новина за българския футбол дойде днес – efbet Лига е все по-близо до подновяване, като това трябва да се случи през юни. Министерството на младежта и спорта получи одобрение от Министерството на здравеопазването на План за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти.

Планът бе изготвен от БФС и ММС като от 15 май професионалните отбори в страната имат позволение да стартират колективни тренировки на малки групи, но трябва да спазват строги противоепидемични мреки. Всички играчи в клубовете ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус COVID-19 три дни преди началото на подготвителния период. По време на заниманията се препоръчва присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб.

На 13.05.2020 г. по време на работна среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще бъде решено на коя дата българското първенство да бъде подновено.

Има две възможни дати за рестарта на българския футбол и това са 05.06.2020 г. и 12.06.2020 г. Решението ще бъде изцяло съобразено с основната идея да се запази здравето на състезателите. Футболистите трябва да получат достатъчно време да проведат нормална подготовка, за да бъде сведен до минимум рискът от контузии. Красен Кралев и Кирил Ананиев ще обсъдят и противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат предприети по време на двубоите от родното първенство.