Добави коментар
Много от играчите на отборите от Висшата лига може да не бъдат на разположение на селекционерите си в националните тимове

Клубовете от английското първенство Премиър Лийг са започнали разговори за начина, по който да действат по време на задаващата се пауза за националните отбори, пише „Daily Mail“.

Както е известно, правителството в Англия въведе нови строги правила за списък с държави определени като „червена зона“, влизащите от които ще трябва да бъдат карантинирани за 10 дни в посочени от държавата хотели. Вчера треньорът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че „мърсисайдци“ няма да пуснат бразилските си футболисти, които получат повиквателна, ако след това подлежат на карантина.

Днес мениджърът на Ман Юнайтед – Оле Гунар Солскяер, също подхвана темата и заяви, че не иска да губи играч като Бруно Фернандеш, който ще трябва да изкара период на карантина, ако приеме повиквателната на Португалия. ФИФА пък вече даде разрешение на клубовете да спират своите футболисти от ангажиментите им с националните отбори, ако след това ще трябва да прекарат период на карантина след завръщането си.

За момента отборите в Англия не са достигнали до общо становище за действие, като почти сигурно решението ще бъде оставено на самите футболисти, разчитайки се на това, че те сами ще отклонят повиквателните и ще останат в клубовете си.

Футболистите посещавали страни от „червения“ списък на Великобритания ще бъдат карантинирани в хотел и няма да имат възможност да тренират и участват в мачове до края на изолацията.

Добави коментар
Гласувай: