google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Много от играчите на отборите от Висшата лига може да не бъдат на разположение на селекционерите си в националните тимове

Клубовете от английското първенство Премиър Лийг са започнали разговори за начина, по който да действат по време на задаващата се пауза за националните отбори, пише „Daily Mail“.

Както е известно, правителството в Англия въведе нови строги правила за списък с държави определени като „червена зона“, влизащите от които ще трябва да бъдат карантинирани за 10 дни в посочени от държавата хотели. Вчера треньорът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че “мърсисайдци” няма да пуснат бразилските си футболисти, които получат повиквателна, ако след това подлежат на карантина.

Днес мениджърът на Ман Юнайтед – Оле Гунар Солскяер, също подхвана темата и заяви, че не иска да губи играч като Бруно Фернандеш, който ще трябва да изкара период на карантина, ако приеме повиквателната на Португалия. ФИФА пък вече даде разрешение на клубовете да спират своите футболисти от ангажиментите им с националните отбори, ако след това ще трябва да прекарат период на карантина след завръщането си.

За момента отборите в Англия не са достигнали до общо становище за действие, като почти сигурно решението ще бъде оставено на самите футболисти, разчитайки се на това, че те сами ще отклонят повиквателните и ще останат в клубовете си.

Футболистите посещавали страни от „червения“ списък на Великобритания ще бъдат карантинирани в хотел и няма да имат възможност да тренират и участват в мачове до края на изолацията.