google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес се проведе среща на клубовете от Висшата лига, като те остават обединени в желанието си да завършат сезона. Ккрайна дата за завършване на кампанията ме бе обявена на днешната среща. Всички клубове взеха учстие във видеоразговора, като основната тема за дискусия беше относно възможностите за приключване на сезона.

Представител на нито един от всичките 20 клуба в “Премиър Лийг” не повдигна идеята да се завърши сезона до 30-и юни. Въпросът за намаляването на заплатите и редуцирането на трансферите не бяха дискутирани на днешната среща.

„Запознати сме с бедствието, което COVID-19 причинява. Мислите ни са с всички, които пряко са засегнати от пандемията. Както други бизнеси и браншове, Висшата лига и нашите клубове работят по сложни планови сценарии за завършване на сезона. Активно сме ангажирани с всички страни, включително телевизионните ни партньори. Стремим се да гарантираме, че ще бъдем в състояние да подновим най-обичаната игра, когато е безопасно и с пълната подкрепа на правителството”, заяви говорителят на Премиър лийг.

От Висшата лига заявиха, че здравето на играчи, мениджъри, служителите по клубовете и феновете е основен приоритет.

“Първенството ще се поднови, когато медицинските лица позволят. Провелото се събрание днес на акционерите даде възможност за обсъждане на начините, по които може да се продължи сезона. Основната ни цел е сезон 2019/20 да завърши, но на този етап всички дати са ориентировъчни, докато коронавирусът се развива”, се казва още в изявлението.