Кметът на Враца призова за подкрепа в Дербито на северозапада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кметът на Враца Калин Ка­менов заяви, че изходът в днешната среща от седмия кръг в Първа лига между местния Ботев и Монтана ще покаже кой е най-класният тим в северозападна България.

Очакваното с повишен интерес местно дерби ще се играе днес от 18.45 часа на стадион “Христо Ботев”

Кметът на Враца призова за подкрепа в Дербито на северозапада 1

“Надявам се, че успехът над Царско село в предишния кръг ще ни даде нужното самочув­ствие,” изрази оптимизма си Каменов.

“От футболистите очаквам да зарадват с играта си публиката, която ще дойде на стадиона. Успехът ще ни даде правото да заслужим името на най-големия и най-добрия отбор в Северозапада.”

Двата тима са съседи във временното класиране – Ботев е 9-ти със 7 точки, а непосредствено над врачани е тимът от Монтана, който има в актива си 8 пункта.

Съперниците се поздравиха с победи в последните си срещи – хората на Антони Здравков победиха с 2:1 Царско село в столицата, а ансамбълът на Никола Спасов надделя над Ботев (Пловдив) с 3:1.

Градоначалникът Каменов призова местните привъженици да подкрепят отбора от трибуните.

“Много ще се радвам феновете да покажат любов към Ботев и да подкрепят отбора не пред телевизорите, а от трибуните,” обърна се той към врачани.

“В подобни дерби­та публиката е 12-ият играч. Отборът има нужда от мощна подкрепа, която да окрили играчите ни за победа над про­тивника”, каза още Каменов.

За последно двата тима кръстосаха шпаги във Враца през май 2018 година, когато Ботев се поздрави с победа с 2:1.