Кметът на Враца:”Сладка победа с 2:1 над ЦСКА София ще ме зарадва”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кметът на Враца Калин Каменов изрази завиден оптимизъм преди дуела между блесналия на старта в Първа лига Ботев и вицешампиона ЦСКА София.

Двубоят от третия кръг в първенството е утре на стадион “Христо Ботев” от 18.45 часа.

Ботев се наслади на летящ старт в шампионата, постигайки заслужен успех с 3:1 над шампиона Лудогорец и това увеличи ентусиазма сред феновете в северозападния град.

Каменов също очаква дуелът да се превърне във футболна фиеста за Северозапада и да възроди спомена за славните битки на врачани, в които те поставяха на колене водещите тимове в България.

“Мачовете със сочените за грандове винаги са предизвиквали интерес за почитателите на футбола във Враца,” заяви градоначалникът. “Надявам се мача с ЦСКА София да се превърне в празник. Не само за Враца, а и за целия регион.

“Премиите за този мач ще са според клубния правилник. Срещу по-силните отбори футболистите трябва да се показват и не финансовият стимул е водещ. Бих се радвал на една сладка победа с 2:1.”

Каменов не скри, че самият той е останал изненадан от изразителния успех над Лудогорец в първия кръг.

“Трябва да си призная, че аз самият не очаквах такава категорична победа срещу Лудогорец,” призна той. “Доволен съм от играта на момчетата, макар че сме отбор със скромен бюджет.

“Ние имаме добър колектив, който е сплотен от екипа на Тони Здравков. Мисля, че точно в мачовете със силните отбори, един колектив показва, колко е добър.

“Нашият отбор е комбинация между опита и качествата на добри играчи плюс няколко млади момчета, които са част от отбора и тепърва ще се говори за тях. Това е една добра комбинация за един устойчив и добър отбор, който да показва класен футбол, въпреки скромните си възможности.”