Коби Брайънт и Ванеса: Една изпълнена с драми и сътресения, но вечна любов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Излязоха наяве някои подробности от личния живот на Коби Брайънт, касаещи отношенията между легендарния баскетболист, загинал трагично в катастрофа с хеликоптер заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана, и неговата съпруга Ванеса, пише kliuki.ws.

Оказва се, че бракът между двамата не е вървял никак добре и е бил изпълнен с множество препятствия.

Тяхната любовна история започва още преди 20 години и е толкова бурна, че е достойна за филмиране. Ванеса е дете на разведени родители, които са родом от Мексико. С легендарния баскетболист се запознава още в тийнейджърска възраст, когато е 17-годишна и още ученичка. Коби е с 3 години по-голям от нея и по това време вече е започнал своята блестяща кариера в NBA.

Ванеса е танцьорка и участва в клиповете на Снуп Дог и именно в звукозаписното студио се запознава с Брайънт, който е отишъл там за да запише свое парче. Коби веднага я харесва, защото тя била нахакана и се държала много свободно, а това силно го впечатлило. Любовта между двамата пламва от пръв поглед и оттогава, чак до трагичния край на баскетболиста на 26 януари 2020 г., те цял живот са били неразделни.

В зората на тяхната връзка, Коби се показал като истински джентълмен. Той оставил Ванеса без думи със своите романтични пориви – дамата на сърцето му получавала огромни букети в училището, където учела, освен това след часовете винаги я чакал чинно отвън, за да я отведе със своя черен мерцедес. Истинска класика, на която и до днес много дами биха завидели!

Двамата сключват брак през пролетта на 2001 година, в католическа църква в Калифорния, а церемонията била учудващо семпла, въпреки, че Коби по това време е вече истинска звезда. Твърди се, че на сватбеното тържество са присъствали едва 12 души и което е най-странното – нито семейството, нито колегите на Брайънт са били поканени на събитието. Това води до голям семеен скандал и тотално разваля отношенията на Коби с родителите му, като те не си говорят и виждат цели две години след това.

Първородната дъщеря на Ванеса и Коби идва на бял свят в началото на 2003 година и бива наречена с красивото име Наталия. Появата на първа внучка набързо стопява ледовете между младото семейство и родителите на Брайънт, а след още три години, бабата и дядото биват ощастливени от появата на втора малка принцеса – Джиана-Мария.

Обвиненията в изнасилване

Точно в годината на раждането на втората дъщеря на Коби и Ванеса, баскетболната звезда е обвинен в изнасилване от млада прислужница на име  Кейтлин Фебер. Тя го съди за сексуално посегателство и твърди, че неприятната случка се е разиграла в периода, в който Брайънт се е възстановявал от получени на баскетболното игрище травми.

Съдебният процес предизвиква световен скандал. Брайънт признава за своите интимни отношения с 19-годишната прислужница, но е категоричен, че те са били единствено по взаимно съгласие. Той отрича да я е нападал и нарича твърденията й неверни. Коби признава вината си и осъзнава колко много всички тези събития нараняват съпругата му, разкайва се и я моли за прошка. Вероятно малко жени биха простили такова нещо, още повече, че гласността е направила изневярата още по-унизителна за съпругата на баскетболиста, но тя успява да намери сили и да му даде прошка. Нещо повече – подкрепя го напълно и с каквото може за преодоляването на трудния период.

Ванеса прави изявление пред пресата, в което казва, че е наясно с допусната от съпруга й грешка, но е сигурна, че те двамата ще намерят начин да върнат доверието помежду си. Тя напомня, че все пак Коби не е престъпник, а просто мъж, поддал се на изкушение и не бива да бъде съден прекалено строго от хората заради необмислената си постъпка. Тя подчертава също колко грижовен баща е съпругът й, а тази й подкрепа оказва голямо влияние върху развоя на съдебното дело. Съдът сваля всички обвинения от Брайънт, като той се разминава единствено със солидно обезщетение в размер на 5 милиона долара. Горе-долу на същата равностойност е и подаръкът, който прави на своята съпруга, впечатлен и умилен от нейната лоялност в този сублимен момент – на ръката на Ванеса заслужено грейва диамантен пръстен на стойност 4, 3 милиона долара.

Още изневери

Въпреки, че двойката успешно успява да преодолее трудностите и да се възстанови от емоционалните щети, нанесени по време на съдебното дело за изнасилване, трудностите не спират дотук. През 2010 година в медийното пространство изтича снимка, която уличава Брайънт в нови изневери. На фотото се вижда съвсем ясно и недвусмислено как Коби се забавлява с чужди жени. Този път обаче съпружеската вярност на Ванеса се оказва подложена на неистово изпитание и тя решава да се раздели със съпруга си. Интересното е, че се твърди, че Коби сам е подал заявлението за развод, а като причина за него изтъкнал факта, че изпитва сериозни затруднения да съчетава задълженията си като съпруг със спортната си кариера.

В началото на 2012 година двойката постига споразумение за развод, като съдът присъжда на съпругата половината от състоянието на Коби, оценено в размер на 150 милиона долара. Освен огромната сума, Ванеса трябва да получи и три имота в Калифорния. Тамошният съд обаче излиза с предложение към двойката да премисли още веднъж крайната стъпка и им дава 6 месеца срок да решат дали наистина искат да се разведат или могат да преодолеят и тази криза в междуличностните си отношения. Дългогодишното партньорство и преживените трудни моменти заедно явно помагат на Коби и Ванеса да вземат разумното решение и те веднъж завинаги приключват с мераците си за развод.

Така, след още четири години, на бял свят се появява и третата дъщеря на Брайънт – Бианка. Това се случва през 2016 година, но съвсем не е последното щастливо събитие за двойката. През лятото на миналата година в семейството се ражда и четвъртата им дъщеричка – Капри.

По всичко личи, че проблемите на семейството са останали в миналото и животът им е по-щастлив от всякога досега. Но, уви. Трагичният инцидент на 26 януари 2020 година слага край на приказката.

Коби Брайънт и неговата 13-годишна дъщеря Джиана напускат завинаги този свят, а заедно с тях си отива и друго, тричленно семейство – бейзболният треньор на „Ориндж Коуст Колидж“ Джон Алтобели, съпругата му Кери и тяхното дете – Алиса.

Поклон пред паметта им.