Добави коментар
Пулев с емоционален разказ за баща си пред Daily Mail

Броени дни преди сблъсъка с Антъни Джошуа в битка за поясите на IBF, WBA, WBO и IBO на „Уембли Арена“ в Лондон, Кубрат Пулев отдаде почит на баща си.

Нещо повече, пред британски репортер той разказа любопитни случки от детството си и заяви, че ще се качи на ринга с мисъл за починалия си родител.

„Трябва да разберете баща ми, той бе шампион на България в тежка категория и бе маниак на тема бокс – обичаше този спорт до лудост,“ разкрива Пулев пред Daily Mail.

„Той искаше децата му да бъдат шампиони по бокс, но първото му дете бе дъщеря, след това той има още две дъщери, преди да се роди първото момче. Първите ми разговори с баща ми са били за бокс.

„Вкъщи имам снимка с ръкавици, които ми стигат почти до подмишниците. Тогава съм може би на една година. На четири имам още една подобна снимка.

„Спомням си как веднъж казах на баща ми: „Татко, искам с брат ми да излезем да играем с другите деца“. Но той каза: „Не, не, не, сега ще ви покажа нещо“. Тогава ни заведе в мазето и ни накара да удряме ръцете му.

„Това бе животът ми. Баща ми постоянно говореше за бокс. Той казваше: „Вие ще сте големи шампиони и всеки ще знае кой е Кубрат и кой Тервел“. Ние бяхме малки и аз понякога си мислех, че е луд, наистина ли вярва в това нещо?

Кобрата: "Ще накарам баща ми да се гордее!" 2

„В нашето семейство нямахме много пари, както и повечето хора в малките страни. Но той ни казваше: „Ще имате пари, ще имате уважение, хората ще ви познават“. Когато си говорим с Тервел сега, често споменаваме това и сме изумени как всичко стана факт.

„Загубата на майка ни ни направи още по-силни. Изгради характерите ни. Никой не си избира подобно нещо. Израснахме без да бъдем глезени или презадоволени. Това те изгражда по някакъв начин.

„Като бойци, с Тервел оценяваме стойността на всяка секунда, която Бог ни е дал. Роден съм за това. Баща ми почина на 80 години, преди да получа този шанс. Но той ще ме гледа отгоре и аз ще го накарам да се гордее.“

Добави коментар
Гласувай: