Кобрата:”Жаден съм да мачкам – ако пак откаже, да му вземат титлата!”

Прочетена:1713
Кобрата:"Жаден съм да мачкам - ако пак откаже, да му вземат титлата!" 1
2 0

Новината, че мачът за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев най-вероятно ще се проведе на 12 декември  в “О2 арена” в Лондон бе приета с ентусиазъм от най-добрия български боксьор.

“Приемам новината за датата за мача с Антъни Джошуа супер след толкова отлагане,” коментира Кобрата пред Дарик радио. “Предният път 2017 аз се контузих, сега пък той се контузи и пандемията от коронавирус. Сега вече има нова конкретна дата, надявам се да няма ново отлагане и нови измислици.

“Да се случи този мач и всичко да се реши на ринга. Аз съм готов, зареден съм с енергия и съм жаден да мачкам!”

Промоутърът Еди Хърн потвърди, че двубоят най-вероятно боят, който трябваше да се състои на 20 юни на “Тотнъм стейдиъм”, ще бъде проведен в английската столица във втората събота на декември. С днешна дата обаче “О2” е основен вариант.

“Мач за световната титла със сигурност ще има, надявам се този път да е на 12 декември наистина,” заяви Пулев. “Всичко да е ок. Нито той да е контузен, нито аз. Всичко да се реализира и да го бия насред Лондон и да докажем българите каква сила имаме. Да докажа и на самите българи, че те имат сила.

“Най-вероятно ще има публика, като наближи на хората ще им все по-интересно да дойдат да гледат. Ще видим – колкото има, толкова. С публика или без пак съм си аз. Естествено, ако има българска публика, ще направя максималното да ги зарадвам”, разкри българският боксьор.

“За мен не е тежка ситуацията с коронавируса. Знаете, че аз винаги всичко приемам с лекота. Всичко ме зарежда и ме пълни с щастие и енергия. Аз съм достатъчно търпелив, за да изчакам момента, в който да нанеса точния удар. Всичко е въпрос на гледна точка и мислене.

“България за мен е рая и всичко, което се случва тук, е райско. Човек трябва да живее във всеки един момент, всеки момент е дар от Бога. Оценявайте всичко и всичко ще ви се случи както трябва да бъде.

“Затова сега предстои мач за Световната титла. Ако той пак нещо завърти и се откаже сме сложили ултиматум към IBF да му отнемат титлата и да играя с Чарлс Мартин.

“Ако боят не се случи отиваме на следващия противник. Той е световен шампион и трябва да го докаже. Не може постоянно да се върти, да се контузва, патерици – такива работи.”

Сподели