Кои футболни звезди вече избраха Саудитска Арабия (обзор)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберто Фирмино, Рубен Невеш, Карим Бензема и други ще играят в лигата на Саудитска Арабия

През летния трансферен прозорец на 2023 г. много класни футболисти като Карим Бензема, Рубен Невеш, Н’Голо Канте и Роберто Фирмино се преместиха в клубове в Саудитска Арабия след изгодни оферти, а още играчи със сигурност ще ги последват. Нека направим кратък обзор на всеки класен футболист, който се е преместил в Саудитската професионална лига, откакто техният трансферен прозорец отвори на 1 юли.

Карим Бензема – Ал Итихад

Кои футболни звезди вече избраха Саудитска Арабия (обзор) 1

Действащият носител на Златната топка Карим Бензема последва своя бивш съотборник в Реал Мадрид бе първата голяма звезда това лято, която се присъедини към Кристиано Роналдо в лигата на Саудитска Арабия. Бензема напусна испанската столица след изтичането на договора му, след като спечели пет титли от Шампионската лига по време на престоя си. Бензема ще печели по £172 милиона на година, като сключи 3-годишен договор с Ал Итихад.

Роберто Фирмино – Ал Ахли

Най-резултатният бразилец в историята на Висшата лига – Роберто Фирмино, се наслади на дълго и емоционално сбогуване с привържениците на Ливърпул, сред които той беше твърд фаворит след осем години на Анфийлд. Фирмино премина в тима на Ал Ахли, като ще печели по £17 милиона на година.

Н’Голо Канте – Ал Итихад

Кои футболни звезди вече избраха Саудитска Арабия (обзор) 2

Подобно на сънародника си от френския национален отбор Бензема, Канте се насочи към Персийския залив със свободен трансфер, тъй като реши да напусне Челси след края на договора си. Дребничкият халф ще заработва по £86,2 милиона на година в новия си клуб.

Едуард Менди – Ал Ахли

Едуард Менди загуби мястото си на титуляр в Челси, след като пристигна в клуба през 2020 г. Той записа само 10 мача във Висшата лига през миналия сезон, преди да избере трансфер в Саудитска Арабия. Менди продължава в Ал Ахли като ще заработва по £9,4 милиона на година.

Рубен Невеш – Ал Хилал

Кои футболни звезди вече избраха Саудитска Арабия (обзор) 3

Португалският национал Рубен Невеш помогна на Уулвс да влезе в английския елит, преди да се наслади на пет кампании във Висшата лига на стадион “Молиню”, утвърждавайки се като един от най-добрите халфове в Премиър Лийг – нещо, което спечели на “вълците” сумата от 47 милиона паунда. Невеш бе желан от доста европейски грандове, но реши да продължи кариерата си в Ал Хилал.

Калиду Кулибали – Ал Хилал

След като прекара само един сезон на “Стамфорд Бридж”, централният защитник от Сенегал Кулибали напусна Челси срещу сума от около 20 милиона паунда ще играе при Рубен Невеш в Ал Хилал. Кулибали ще печели по 30 млн. на година в новия си тим.

Марсело Брозович – Ал Насър

Брозович се отказа от Интер, след като беше капитан на отбора от Серия А при загубата на финала в Шампионската лига от Манчестър Сити. 30-годишният хърватски полузащитник се насочи към Саудитска Арабия след осем сезона и пет големи трофея в Италия, като ще си партнира с Роналдо в Ал Насър.

Сергей Милинкович-Савич – Ал Хилал

Още една голяма звезда от Серия А премина в тим от Саудитска Арабия. Милинкович-Савич беше смятан за полузащитник, който ще остави своя отпечатък на най-високото ниво в европейския футбол. Сега обаче той ще се появи в Саудитската професионална лига след трансфер на стойност от £34,3 милиона, които бяха платени на Лацио.