Кой, ако не той? Чочев качи ЦСКА 1948 на върха в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" с измъчен домакински успех срещу Септември

ЦСКА 1948 записа труден успех с 1:0 срещу Септември в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. “Червените” бяха тотални фаворити в срещата, но трябваше да се потрудят здраво за трите точки, въпреки че играха с човек повече след 65-ата минута. Героят за тима бе Ивайло Чочев, който вкара единствения гол в мача две минути преди края на редовното време.

С този успех ЦСКА 1948 се върна на победния път след загубата с 0:2 от Ботев Пловдив в миналия кръг. Победата изкачи “червените” на първо място във временното класиране на efbet Лига с актив от 23 точки – с една пред Лудогорец и ЦСКА, които обаче са с три мача по-малко.

Първият добър шанс за гол в мача бе в 5-ата минута, когато Алекс Колев отправи удар с глава, но вратарят на гостите изби в корнер. В 29-ата минута шут на Умарбаев премина покрай вратата на Шейтанов. До края на първата част нямаше много положения за гол, като в края шут на Алекс Колев бе спасен от Шейтанов.

На почивката Любо Пенев направи промяна в атаката на ЦСКА 1948, след като Евгений Сердюк замени Алекс Колев. В 58-ата минута Сердюк опита да застраши вратата на противника, но защитник на Септември блокира удара му.

В 65-ата минута Септември остана с човек по-малко. Мартин Николов получи втори жълт картон и остави своите с 10 души.

В 79-ата минута гостите можеше изненадващо да поведат, но Наумов се справи с коварен удар на Мартин Стоянов.

Малко преди края ЦСКА 1948 имаше страхотен шанс да поведе. Русев комбинира с Чочев, който отправи силен шут, но Шейтанов изби в корнер.

В 88-ата минута Чочев този път преодоля Шейтанов. Лясков центрира в пеналта и халфът се извиси над всички и вкара с глава за 1:0. Това бе 10-то попадение на Ивайло Чочев през шампионата.

ЦСКА 1948 запази аванса си и се поздрави със седмата си победа през сезона. Септември пък регистрира седмо поражение и остана на 12-то място с 8 точки.