Кой друг? Ливърпул “вдъхновил” Милан за разгром на Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Росонерите жадували за реванш за Чудото от Истанбул

Силното желание за отмъщение след спиращата дъха победа на Ливърпул във финала на Шампионската лига през 2005 година в Истанбул вляло неподозирани сили в тима на Милан, който разгроми Манчестър Юнайтед в реванша от полуфинала на надпреварата през 2007-а.

Признанието дойде от тогавашния нападател на италианския гранд Пипо Индзаги.

Росонерите сразиха Червените дяволи с 3:0 и с общ резултат 5:3 елиминираха английския тим, за да си осигурят жадуван сблъсък с… нанеслия им незаличима рана Ливърпул.

През 2005 година мърсисайдци триуфираха с трофея след изумителна победа след изпълнение на дузпи след най-драматичния обрат в историята на финалите на Шампионската лига, останал в спомените и до днес като Чудото от Истанбул.

Тогава Ливърпул заличи аванса на Милан от три попадения от първото полувреме, за да вкара дуела в продължения, които също бяха гарнирани от трудно обясними мигове…

“Веднага си спомням за три неща,” върна назад лентата Индзаги пред “Гадзета дело спорт”. “За погледите ни в автобуса – всички бяхме много концентрирани.

“За дъжда – през първото полувреме имаше невероятна буря. За феновете – “Сан Сиро” винаги е специален, но тази вечер той беше още по-специален… Ливърпул се беше класирал за финала 24 часа по-рано!

“Това беше отборът, който ни причини ужасно разочарование през 2005-а в Истанбул. Ние чакахме този реванш и наистина го желаехме. Манчестър Юнайтед си плати за нашия стремеж да си отмъстим на Ливърпул”.

Taзи вечер Милан гостува на Ман Юнайтед в първи осминафинален мач от Лига Европа.