Кой е Аслан Карацев – съперникът на Гришо в 1/4-финала?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руснакът стана едва третият квалификант, стигал до 1/4-финали на Australian Open

Впечатляващият рейд на Григор Димитров на Australian Open го отведе на четвъртфиналите, а там негов съперник ще бъде неособено добре познатият руски тенисист Аслан Карацев.

Роденият във Владикавказ преди 27 години Карацев стана първият дебютант от 25 години насам, който стига до тази фаза на състезание от Големия шлем. Последният играч, който стига до четвъртфинал в дебюта си в надпревара от Големия шлем, бе Алекс Радеску от Румъния през 1996 година.

По-рано този месец Карацев бе описан от Даниил Медведев като “тайното оръжие” на Русия по време на ATP Cup, а сега се убеждаваме, че това описание съвсем не е лишено от логика.

Руснакът също продължи да впечатлява с предствянето си на кортовете в Мелбърн, а рано тази сутрин успя да вземе скалпа и на поствения под номер 20 в схемата Феликс Ожие-Алисим (Канада). Карацев обаче изразходва доста повече енергия, за да сътвори забележителен обрат в петсетов трилър – 3:6, 1:6, 6:3, 6:3 и 6:4.

Любопитно е да се отбележи, че преди мача с Ожие-Алисим днес, Аслан не бе загубил сет, а след два изиграни днес изглеждаше по-близо до изхода от когато и да е – със спечелени само четири гейма в тях.

Победата над канадския талант бе втора над топ тенисист за Карацев, който в третия кръг елиминира Диего Шварцман от Аржентина.