Кой е Йеспер Линдстрьом – талантът, който Джунтоли иска в Юве
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Датският халф може да подобри играта на "старата госпожа"

Новият спортен директор на Ювентус Кристиано Джунтоли иска да вземе в отбора 23-годишния халф Йеспер Линдстрьом от Айнтрахт Франкфурт. Джунтоли първо искаше футболиста в Наполи, а сега след стартирането на работа в Ювентус, желае да привлече датския национал на “Алианц Стейдиъм”.

Роден в Таструп, град недалеч от Копенхаген, Линдстрьом израства в престижната академия на Брьондби, през която са преминали някои от най-добрите датски играчи, включително Михаел Лаудруп, Браян Лаудруп, Ебе Санд, Петер Шмайхел и Даниел Агер. През 2021 г. Линдстрьом прави трансфер в Айнтрахт Франкфурт, където той започва да си създава име, първо с появи от резервната скамейка, а след това като титуляр в 11-те на Оливер Гласнер.

Атакуващ полузащитник, израснал със Стивън Джерард и Неймар като модели на подражание, Йеспер Линдстрьом може да действа и като крило, поради което в Германия го сравняват с Кай Хаверц, който премина от Челси в Арсенал това лято. Линдстрьом вкарва не малко голове за халф, както се вижда от 14-те попадения в 77 официални мача за Айнтрахт.

Линдстрьом, когото всички наричат ​​”Джобе”, е идеален халф за Юве. Технически средства и амбициозен манталитет, датчанинът може да подобри “бианконерите”. Футболистът има договор с Айнтрахт до 2025 г., като може да напусне клуба това лято за сума между 30 и 35 млн. евро.