Кокала: Саво Милошевич не е постигнал нищо в треньорската професия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът е бесен на президентите на клубовете, че назначават сърби

Бившият старши треньор на Левски Емил Велев “Кокала” разкритикува сериозно управлението в българския футбол. Причината за раздразнението на Велев е породена от факта, че Левски е напът да доведе поредния сръбски треньор в efbet лига – Саво Милошевич. Според специалиста това не позволява на българските кадри да се развиват и само утежнява обстановката в родния футбол.

“Отново се доказва старата максима, че в България сме големи дупедавци. Представяте ли си някой българин да застане начело на сръбски гранд?! Няма да мога да го видя това в този живот. И то се говори за Саво Милошевич, който с нищо не е забелязан или е постигнал в треньорската си кариера. Да не навлизам в подробности. Знам за какво става въпрос, къде е бил наставник и колко се е застоял. Отново ще бъде абсолютно погрешен ход на ръководството на Левски, ако се вземе сърбин. В ЦСКА – София е такъв, на националния отбор, а и в Славия беше от тази страна. В Ботев (Пловдив) пък бе португалец, световно неизвестен, който не знае къде е попаднал”, заяви “Кокала” за “Тема Спорт”.

“Не мога да разбера каква е тази история. Имаме достатъчно български треньори, но естествено тук тази професия е много обезценена. Всичко опира до разбирането на президентите. Те си мислят, че разбират абсолютно всичко и си правят каквото поискат. Затова нямаме и футбол. Вместо да се даде доверие на български треньори, сега се спрягат само чужденци. Може би и Сираков го е страх, след като докара Петев и го съблякоха на “Герена” и сега да не направят същото с друг български треньор, добави Велев.