Колеблив ЦСКА поработи здраво, за да вземе връх над напорист Сайрънс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Неубедителен ЦСКА София извади от ръкава си няколко спасителни трика в последната четвърт на двубоя с малтийския дебютант в евротурнирите Сайрънс, за да осъществи пълен обрат и прекрачи във втория предварителен кръг на Лига Европа след измъчена победа с 2:1.

През голямата част от двубоя Червените изпитваха сериозни трудности и сякаш закономерно инкасираха гол в средата на второто полувреме, дело на Максуел Мая да Силва.

Изправен до стената наставникът на домакините Стамен Белчев включи втори нападател до Али Соу в лицето на Ахмед Ахмедов и както често се случва напоследък, бившият играч на Дунав (Русе) се оказа печелившата “армейска” карта в затруднено положение.

Колеблив ЦСКА поработи здраво, за да вземе връх над напорист Сайрънс 1

Именно “златната” резерва възстанови паритета четвърт час преди изтичането на редовните 90 минути със зрелищен удар от въздуха след прецизна асистенция на друг играч, появил се в игра през второто полувреме – Юнус Санкаре.

Когато пък в главите на играчите на двата тима започна да нахлува мисълта за евентуални продължения, настойчивият Али Соу потърси свой съотборник в наказателното поле, но след опита му за центриране топката рикошира в ръката на стража на гостите Давид Касар и влетя в мрежата – 2:1.

Като цяло обаче трябва да се отчете, че ЦСКА предложи доста постна продукция, в която лъснаха куп слабости както в центъра на отбраната, така и в организирането на атаките. Смущаващ беше и броят на индивидуалните грешки, което навежда на мисъл за известно подценяване на съперника.

Гостите от Малта пропуснаха няколко изключително изгодни положения за гол като в началото на второто полувреме Густаво Бусато спаси дузпа, изпълнена от Максуел Мая да Силва, който пък си спечели 11-метровия наказателен удар след интервенцията срещу него от страна на Юрген Матей.

Колеблив ЦСКА поработи здраво, за да вземе връх над напорист Сайрънс 2

Да Силва остави добри впечатления с умението си да пробива на скорост. След само минута игра той нахлу през центъра на отбраната и дори бе близо го гола, но шутът му попадна в обсега на Бусато. Още при това положение светна ярка червена лампа заради зейналата “дупка” в защитата на ЦСКА, но поука всъщност не бе извадена.

Малтийците продължиха да действат напосристо и прекалено лесно достигаха в близост до вратата на домакините.

Ако трябва да се отбележат някакви позитиви, това несъмнено са трите направени смени, след които на терена се появиха Георги Йомов, Ахмедов и Санкаре. Именно този ход на Белчев преобърна развоя на събитията като триото донесе така нужните скорост и съзидателност в предни позиции.

Мачовете от втория предврителен кръг в Лига Европа ще се играят на 17 септември, а Червените ще научат своя следващ опонент в понеделник.

ЦСКА – САЙРЪНС 2:1 (0:0)

0:1 Максуел Мая да Силва (69), 1:1 Ахмед Ахмедов (75), 2:1 Али Соу (90+1)

ЦСКА: Бусато – Мазику, Антов, Матей, Гълъбов – Юга (70-Ахмедов), Тиаго Родригес – Кери (57-Йомов), Белтраме (65-Санкаре), Енрике – Соу

Резерви: Евтимов, Юрич, Санкаре, Йорданов, Ахмедов, Смоленски, Йомов

Сайрънс: Давид Касар – Еспиндола, Борг, Дос Аньос, Ромеу (30-Уокър) – Скиклуна, Агиус – Бустос, Мая Да Силва, Де Оливейра (79-Мифсуд) – Доморо

Резерви: Монтфорт, Л.Грех, Пиърсън, Р.Грех, Мифсуд, Уолкър, Менезес

Съдия: Кжищоф Якубик