Кьолн разгроми Холщайн Кил и остава в Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Себастиан Андерсон блесна с две попадения за "козлите"

Кьолн записа разгромен успех с 5:1 като гост на Холщайн Кил в среща реванш от плейофа за оцеляване в Първа Бундеслига. “Козлите” загубиха с 0:1 преди три дни у дома от същия съперник, но днес просто премазаха втородивизионния тим и по този начин останаха в Първа Бундеслига.

Шведският нападател Себастиан Андерсон изигра много силен мач и вкара 2 гола във вратата на Холщайн Кил, а по едно попадение за Кьолн вкараха Хектор, Чизос и Шкири. Почетното попадение за домакините пък бе дело на И Дже-сонг.

Срещата започна по отличен начин за Кьолн като след само три минути игра гостите имаха аванс, след като Йонас Хектор се разписа след асистенция на Дуда – 0:1.

Секунди по-късно Холщайн Кил изравни с попадение на И Дже-сонг. Две минути след това обаче Кьолн вкара нов гол чрез Себастиан Андерсон. Шведският нападател заби второто си попадение в мача в 13-ата минута и така авансът на Кьолн бе 3:1.

В 39-ата минута Рафаел Чизос сложи точка на спора с четвърто попадение за Кьолн, а през втората част Ели Скири отбеляза петия гол за “козлите”.

Така и през следващия сезон Кьолн ще бъде част от Първа Бундеслига. През тази кампания отборът завърши на 16-ото място, като със силната си игра тази вечер в реванша в плейофа за оцеляване срещу третия от Втора Бундеслига успя да запази мястото си в елита.