Кьолн задълбочи кризата в Херта в мач със седем гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Все по-голяма е вероятността Херта да изпадне

Кьолн победи Херта Берлин у дома с 5:2 в двубой изпълнен с много обрати. След успеха “козлите” продължават да се намират в средата на таблицата.

Дейви Зелке даде преднина на Кьолн още в 8-та минута на двубоя. Той надскочи своя пазач в наказателното поле при центрирането на Ерик Мартел и отбеляза с глава.

Само 10 минути по-късно обаче Херта изравни чрез Лукас Тузар, който не остави шансове на стража на Кьолн след хубав удар с левия крак в наказателното поле.

В 33-та минута Стеван Йоветич осъществи обрата за Херта. Той завърши прекрасно мълниеносна контраатака на гостите.

Радостта на Херта обаче не трая дълго, тъй като в 39-та минута Тимо Хуберс възстанови равенството. Той бе точен с глава след добро изпълнение на пряк свободен удар от Флориан Кайнц.

Това обаче не бе последното попадение за полувремето. В 43-та минута Кьолн отново излезе напред в резултата. Точен бе Елиес Шкири, който получи подаване от показалия забележителна скорост Линтон Маина.

През втората част Кьолн отбеляза още две попадение и си осигури трите точки. В 69-та минута Хуберс вкара втория си гол в мача след атрактивно изпълнение, а в 81-та минута Хусеинбашич оформи крайното 5:2.

Загубата за Херта означава, че тимът продължава да заема последната позиция в Бундеслигата. Тимът от Берлин изостава на 5 точки от 15-тия Шалке и на 3 от 16-тия Щутгарт, което означава, че те задължително трябва да спечелят последните си два двубоя, ако искат са част от елита и през следващия сезон.