Коман дочака своя звезден миг… две години след идеята за отказване
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Само преди две години крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман сподели публично за идеята си да прекрати своята кариера на 22-годишна възраст след поредицата контузии, които го връхлитаха в толкова крехка възраст. Една след друга.

Но в неделната вечер един от най-талантливите играчи на Франция се превърна в героя на баварците в победата над Пари Сен Жермен във финала на Шампионската лига.

Коман, който също пропусна да стане световен шампион с Франция през 2018 г. заради една от многобройните си контузия, дори не очакваше да попадне в стартовия състав срещу ПСЖ – клубът, в който преминаха повечето от юношеските му години.

Архитектът на шестия европейски триумф Ханзи Флик обаче реши да се довери на бързоногия французин за сметка на титуляря Иван Перишич, залагайки на факта, че младокът е по-ефективен в ситуациите “един на един”, а и е вън от съмнение, че притежава по-висока линейна скорост.

Ходът се оказа повече от печеливш – дори само, заради онзи момент в 59-ата минута, в който Коман се оказа на точното място в точния момент на далечната греда след прецизното центриране на Жошуа Кимих, за да насочи с глава топката в мрежата на парижани.

Коман дочака своя звезден миг... две години след идеята за отказване 1

Кингсли се присъедини към Байерн през 2015 година, но още на следващата получи контузия в глезена, а след това пропусна голяма част от 2017 и 2018 година заради други травми. След всичко това дойде и момент, в който Коман заговори за отказване…

Той трябваше да се бори с болезнени контузии и през изминалия сезон като също пропусна и реваншът в 1/8-финалите срещу Челси.

В неделя обаче Коман най-накрая успя да заблести по начин, за какъвто винаги е мечтал. Толкова дълго и толкова често гледайки отстрани.

“Аз съм футболист на Байерн, няма място за сантименти,” сподели Кингсли след последния съдийски сигнал на двубоя в Лисабон. “Целта ни беше да спечелим и това бе най-важното!”

Дами и господа, макар и с известно закъснение на европейската сцена има нов виртуоз. Неговото име е Коман. Кингсли Коман.