Конте след разгрома на СПАЛ:”Беше важно да изпратим сигнал”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Предводителят на Интер Антонио Конте изрази удовлетворението си от представянето на тима по време на оглушителната победа при гостуването на СПАЛ, намеквайки също и за все още живите шампионски амбиции.

Интер съкрати изоставането от колебливия напоследък лидер Ювентус до шест точки, а до края на надпреварата в Серия А остават още пет кръга.

“За нас беше важно да изпратим сигнал, с който да покажем, че сме последователни и мобилизирани да преследваме целите си,” коментира Конте.

“Такива мачове на хартия изглеждат лесни, но в Серия А просто не можеш да мислиш по този начин. Показахме желание и се справихме добре. На практика си гарантирахме участие в Шампионската лига през следващия сезон, а и се върнахме на второто място.

Конте засипа с похвали разнообразната игра на отбора в атака, подчертавайки големия брой голмайстори, с който може да се похвали Интер.

“Хубаво е, когато вкарваме головете си по този начин, защото виждаме плода на усърдната си работа,” каза Конте. “След паузата променихме позициите на някои играчи в средата на терена и нападение, като целта ни беше да бъдем по-трудно предвидими.

“Ние сме единственият отбор с 18 различни автори на головете, а това подчертава желанието ни да окупираме съперниковото наказателно поле с много футболисти.

“Подобен агресивен подход крие, разбира се, своите рискове, тъй като може да попаднем в беда в случай, че загубим топката. Но пък и ни прави много, много опасни.

Бившия наставник на Ювентус, Челси и италианския национален тим Конте, който в края на месеца ще навърши 51 години обърна специално внимание на възродения нападател Алексис Санчес, играещ под наем от Манчестър Юнайтед.

“Ние много искахме да привлечем Алексис, тъй като той има някои специфични и много важни характеристики,” заяви Конте. “За съжаление той получи травма, след като го взехме под наем и не беше на разположение през голяма част от сезона.

“Сега обаче той започва да се чувства все по-комфортно и едно допълнително оръжие в нашия арсенал. Мисля, че той преоткри чудесната си форма, а и показва ентусиазъм и желание за игра.

“Истински се радвам за него, защото той премина през тежки моментии беше очевидно колко много му липсваше играта.