Контузеният Миочич готов да пенсионира Даниел Кормие
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът в тежка категория на  UFC Стипе Миочич изглежда не е обърнал гръб на потенциален мач с бившия шампион в дивизията на най-едрите момчета Даниел Кормие. Боецът от хърватски произход сподели, че има желание за битка с американеца.

“Вече ви казах, че ще се бия с Кормие. Той просто обича да вдига шум. Хората от моя щаб работят, за да се разберем за дата и локация с UFC. Имам цели 5 пояса вкъщи. Ако нямах разкъсана ретина, щях вече да съм се бил с Кормие и да съм го пенсионирал.”

Даниел от своя страна не е спирал да търси реванш със Стипе и дори заяви, че, ако битката не се осъществи е готов да се отдаде на заслужена почивка от професионалния спорт. Кормие не спира да настоява за този двубой,, а самият президент на организацията Дейна Уайт застана зад него и даде индикации, че е готов да вземе титлата на Миочич, ако боят не се проведе в близко бъдеще. Шампионът обаче не е готов да даде пояса сии твърди, че е оставил на неговите агенти да придвиат битката в обозримо бъдеще.

В последния двубой между двамата Кормие загуби с нокаут от Миочич, а с това и пояса си в тежка категория. Американецът имаше намерение да направи тази защита, след което да вземе участие в атрактивна битка за много пари срещу Брок Леснар, което да бъде своеобразен бенефис и пенсиониране за боеца. Стипе обаче обърка плановете му и сега той изглежда крайно амбициран да си върне колана. Трябва обаче да отбележим, че бавенето на реванша от страна на хърватина е ситуация, сходна с тази, от която се възползва и Даниел преди време. Той отказваше да даде реванш на настоящия шампион, след като го победи в първия им двубой. Сега статистиките са изравнени и изглежда, че няма условия за по-далечно протакване. В момента всичко е в ръцете на отговорните лица по организирането на битката и на UFC, които след паузата в резултат от световната пандемия обещават атрактивни бойни карти в следващите месеци.