Копич: Целите в клуб като Ботев Пловдив винаги са високи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще направим всичко възможно да успеем да се класираме за евротурнирите и през следващия сезон", заяви Желко Копич

Новият наставник на Ботев Пловдив Желко Копич говори пред медиите при официалното си представяне начело на “жълто-черните”. Той се радва, че е начело на отбор като Ботев и заяви, че целта на “канарчетата” е класиране в Европа. Той е оптимист, че резултатите на отбора ще се подобрят.

„За мен е голяма чест да застана начело на клуб с толкова богата история. Благодаря на собственика Антон Зингаревич, с когото се разбрахме бързо след първата ни среща. Веднага осъзнах, че Ботев е точното място за мен и искам да работя за този проект.“, започна Копич.

„Наясно съм, че в момента ситуацията в отбора е тежка, но съм убеден, че заедно с моя щаб и играчите ще съумеем да излезем от кризата. Ще разчитаме много и на подкрепата на нашите привърженици. Целите в клуб като Ботев винаги са високи. Наясно съм с това. Трябва да работим здраво. Не трябва да се стремим просто да спечелим 5 или 10 точки, а да се опитаме цялостно да подобрим облика на отбора. Ще направим всичко възможно да успеем да се класираме за евротурнирите и през следващата кампания. Това ще е възможно само със здрава работа от всички ни.“, добави хърватинът.

Бившият треньор на Динамо Загреб добави, че е изгледал всички мачове на Ботев от началото на сезона и е добил представа за стила на игра. “Засега ще продължа да работя със същия треньорски щаб, който в момента е в клуба“, добави Копич.