Кошмарни грешки на Варан дариха нова победа на Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Две нелепи грешки на защитника на Реал Мадрид Рафаел Варан осигуриха още една победа с 2:1 за Манчестър Сити в техния осминафинален сблъсък в Шампионската лига.

По този начин Гражданите се поздравиха с краен успех с общ резултат 4:2 и прекрачиха във фазата на четвърфиналите, където техен съперник ще бъде френският Олимпик Лион, отстранил Ювентус.

В деветата минута смущаващо разконцентрираният Варан сгреши при изнасянето на топката в собственото си наказателно поле, Габриел Жезус отне, намери Стърлинг, който пък не се нуждаеше от покана, за да реализира – 1:0.

Статистиците на Острова побързаха да обявят, че това беше гол номер 100 на английския национал с екипа на Сити.

Реал се втурна напред и стражът на домакините Едерсон трябваше да демонстрира класа, за да парира удари на Карим Бензема и Еден Азар.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Кралският клуб възстанови паритета след изящен удар с глава на Бензема след прецизно центриране отдясно на Родриго.

В средата на втората част обаче Сити получи нов подарък от Варан и за отскубналия се Жезус остана удоволствието да се разпише – 2:1.

“Искахме да бъдем близо до тях, за да им пречим и именно благодарение на пресата ни паднаха и двата гола,” заяви след мача Стърлинг.

“Знаехме колко добри са те, знаехме колко добри сме и ние. Беше ясно, че разликата ще дойде от повечето тичане и аз мисля, че се справихме брилянтно.”