Костадинов изрече стара истина за националния

Прочетена:1292
Костадинов изрече стара истина за националния 1
1 0
Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че някои играчи играят в националния, само когато имат нужда от трансфер

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов обяви, че след края на мачовете на националния отбор в Лигата на нациите селекционерът Георги Дерменджиев ще бъде извикан, за да направи оценка на свършената работа.

Костадинов опита да бъде дипломатичен, заявявайки че едва след това ще бъде взето решение за съдбата на треньора, но дори от останалите му думи става ясно, че такова вече е взето…

“Тежка десетдневка за нас и за българския футбол, тежко е,” коментира Костадинов. “Просто трябва да направим така, всички хора да гледат в една посока и да се работи правилно, в последните години само си ги говорим тези неща.

“Едни се оправдават с футболния съюз, други се оправдават с клубовете, в крайна сметка футболистите се раждат в клубовете, изграждат се там, това е съвкупност от грешки на всички нас, трябва да се работи в една посока, за да може българският футбол да бъде фактор в Европа.

“Всеки може да си говори каквото иска, Конгресът си е конгрес, всеки има идеи. Системата ВАР ще успокои футболните хора.

“Националният тим има още два мача, след това ще извикаме треньора да каже своята оценка за работата, и ще решим. Някои от футболистите идват в националния отбор само когато имат нужда, когато трябва да бъдат трансферирани, да бъдат продадени.

“Това ми прави впечатление, защото доста години съм около националния отбор. Има грешки, които трябва да се оправят.

“Мисля, че е дошло времето, младежкият тим доказа, че има качества, играли са на Европейско първенство до 19 години, били са най-големите отбори в Европа, ако играят редовно в клубовете си ще вдигнат нивото.”

Сподели