Добави коментар
Героят от "Парк де Пренс" играе с вирус, повръща на почивката

Една от най-големите фигури в националния тим от 80-те и 90-те години на миналия век – Емил Костадинов, се върна към един от най-мрачните си спомени от състезателната си кариера – двубоят с Швейцария, след който на практика загубихме шансове да се класираме за финалите на Евро’1992.

В европейската квалификация на 1 май 1991 година Лъвовете успяха да се сдобият с комфортен аванс – 2:0, след голове на Костадинов и Наско Сираков, но през второто полувреме гостите правят пълен обрат. Адриан Кнуп се разписва два пъти, а в последната минута Кубилай Тюркилмаз също е точен, за да оформи крайното 2:3.

„Мачът с Швейцария през 1991 година в София е един от най-неприятните в кариерата ми, въпреки че вкарах първия гол и открих резултата“, спомня си пред blitz.bg вицепрезидентът на БФС.

„Не се чувствах добре преди мача. Имах здравословен проблем. Някакъв вирус ме беше налегнал. Но лекарите успяха да ми помогнат да започна срещата.

„Всичко беше прекрасно в началото. Открих резултата още в 10-ата минута, после Наско Сираков покачи на 2:0.

„В края на полувремето обаче пак ми стана лошо. В паузата на двубоя започнах да повръщам, когато се прибрахме в съблекалнята. Поисках смяна, но Вуцата каза на лекарите да ми дадат пак лекарство против повръщане.

„Ти си важен, ценен, стискай зъби да изкараш мача!“ категоричен беше тогавашният национален селекционер.

„Вярно е, че през второто полувреме не ми се гадеше вече, но не се чувствах пълноценен. Все пак останах целия мач на терена.

„Преди първия гол на швейцарците, имахме още чисти положения. Даже, ако не се лъжа, ударихме греда. Бяхме много близо до трето попадение. След това обаче всичко се преобърна на 180 градуса. Пет минути преди края водехме с 2:1, но получихме два гола и всичко свърши.“

Героят от „Парк де Пренс“ изрази надежда, че националният ни тим ще покаже нов облик и добра игра в утрешния мач с швейцарците.

„Искам и се надявам националният отбор да покаже нов облик, да играе добър футбол,“ заяви Костадинов. „Има ли го това, ще ги има и резултатите. Всички си даваме сметка, че групата ни не е никак лека, напротив. Но в крайна сметка ние сме длъжни да търсим успеха. Дано имаме и повече късмет.“

Добави коментар
Гласувай: