Добави коментар

Един от най-стойностните играчи на Ботев Пловдив от втората половина на миналия век Костадин Костадинов не се изказа особено ласкаво за нивото на българския футол в момента.

Костадинов бе част от тима на Канарчетата през 70-те и 80-те години, когато те неизменно бяха сред челниците в елитния ешелон.

Под името Тракия и с футболисти като Георги Славков, Петър Зехтински, Атанас Пашев, Митко Аргиров и Димитър Бакалов „жълто-черните“ пълнеха трибуните, а глава пред тях прекланяха не само софийските, но и европейски грандове.

Костадинов бе част и от българския национален отбор и участва на финалите на световното първенство в Мексико през 1986 година.

„Мисля, че хората са разочаровани от много неща в българския футбол,“ заяви Костадинов. „Първенството ни няма вътрешна конкуренция. Отделно има съмнения за „черно тото“ в нашия футбол.

„Отгоре на всичко телевизията дава всички мачове, не както беше преди – по един мач. Всички тези причини взети заедно водят до липса на фенове по стадионите.“

Костадинов не е голям оптимист, че нещата може да се променят в скоро време.

„Не можем да върнем времето назад и нещата да са както преди,“ допълни той. „В България освен всички други причини за липсата на интерес, самият пазар за футбол е много малък. Парите също са малки.

„Не можем да си позволим да купуваме качествени, скъпи футболисти, които да вдигнат нивото. Затова съм скептичен, че може да върнем старите времена и интереса на хората.“

Коцето сподели мнението си и за пловдивското дерби.

„За пловдивското дерби не можеш да придвидиш какво ще се случи. Много е трудно да дадеш прогноза за този мач. Няма да присъствам на стадиона, но ще го гледам по телевизията.

„За мен пловдивското дерби винаги е било по-ценното. В момента дербито е много променено сравнение с преди. И Ботев – Локо, и Левски – ЦСКА. Тръпката, нагласата са други.“

Добави коментар
Гласувай: