Коутиньо обожава английския футбол, иска да се върне във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Филипе Коутиньо иска да се върне във Висшата лига – това твърди агента му Киа Джорабчиян, който споделя, че футболистът на Барселона “обожава” английския футбол.

Коутиньо бе привлечен на “Камп Ноу” за 142 милиона паунда от Ливърпул през януари 2018 г., като сложи край на едно изключително впечатляващо петгодишно представяне на „Анфийлд“ . Бразилският национал спечели титлата в “Ла Лига” по време на първия си пълен сезон на Камп Ноу, но не успя да покаже най-добрата си игра, като бе в сянката на звездите на Барса Лионел Меси и Луис Суарес.

В крайна сметка Коутиньо се смяташе за излишен в Барселона през сезон 2019/20, а Байерн го взе под наем. 28-годишният халф показа проблясъци във формата, която редовно е демонстрирал за Ливърпул, но се очаква гигантите от Бундеслигата да го върнат на Барселона.

Мениджърът на Коутиньо – Киа Джорабчиян, разкри, че редица клубове следят ситуацията на клиента му преди летния трансферен прозорец. Супер агентът казва, че въпреки че Коутиньо все още не се е отказал от кариерата си в Барса, би приветствал шанса да се върне във Висшата лига, ако отново не получи място на „Камп Ноу“ за новия сезон.

„Тъй като Шампионската лига ще продължи до 23 август, ще бъде много трудно за играчи като Коутиньо да поемат някакви ангажименти или ходове преди това“, заяви агентът пред talkSPORT.

„Не сме пазили в тайна, че иска да се върне във Висшата лига, ако може. Той обожава да играе във Висшата лига и мисля, че това е един от приоритетите му, но той също не е против да остане в Барселона”, споделя агентът на бразилеца.

“Има голям интерес към него, защото той е страхотен играч”, казва още Киа Джорабчиян.

Последната изява на Коутиньо за Байерн дойде по време на финала за Купата на Германия, който баварците спечелиха срещу Байер Леверкузен на 4 юли. Бразилският полузащитник може да излезе отново на терена, когато тимът на Ханзи Флик приеме Челси в реванша от 1/8-финалите на Шампионска лига следващия месец.