Крах! Сасуоло разпиля Милан насред “Сан Сиро” с 5:2
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионите освирквани от собствените си фенове след шести мач без победа

Милан продължава да копае дъното от началото на 2023 година след като допусна трета поредна загуба – този път от 17-ия в Серия А Сасуоло и то с 2:5 на “Сан Сиро”.

Шампионите на Италия за поредна среща бяха неузнаваеми, а търпението на тифозите започна да се изчерпва и те дори започнаха да освиркват любимците си, които вече са допуснали 18 гола само за месец.

Росонерите започнаха добре срещата и още в 7-та минута Оливие Жиру откри, но попадението беше отменено заради засада. След този момент дойде кошмарът за Милан. Първо в 19-та минута Грегоар Дефрел беше намерен отлично от Берарди на метър от опразнената врата и отбеляза, а само три по-късно Фратези получи в наказателното поле, освободи се за шут и матира Татарушану в близкия ъгъл за 0:2.

Надеждите на Милан за обрат се върнаха само две минути по-късно с гол на Жиру с глава, но след половин час игра Доменико Берарди засече с глава от корнер и направи резултата 1:3.

Веднага след почивката пропадането за домакините продължи след като Давиде Калабрия събори противник в наказателното поле и Лориенте преодоля стража на росонерите от 11-те метра за 1:4.

Малко преди да измине час игра Анте Ребич нямали за 2:4, но отново попадение на домакините беше отменено след намеса на ВАР заради засада. В 79-та минута Сасуоло удари поредният шамар след като и Матеус Енрике прати топката зад Татарушану.

Само минута по-късно Дивок Ориги получи на границата на наказателното поле и стреля неспасяемо в горния десен ъгъл за 2:5. Така Милан остана на четвъртото място с 38 точки, като до края на кръга те може да паднат и извън зона Европа. Сасуоло пък се изкачи до 16-то място с 20 точки.