КРАЙ! Шестте английски клуба отказаха да са част от позора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Самозабравилите се собственици започнаха да хленчат и да се извиняват за допуснатата грешка

Шестте английски клуба, които бяха обявени като основатели на замислената европейска Суперлига, оттеглиха своето участие в циничния сценарий.

След Челси и Манчестър Сити, самозабравилите се босове и на останалите четири тима – Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм, също хвърлиха кърпата под яростния натиск от страна на привържениците.

До последно шикалкавещите собственици на Ливърпул също преклониха глава пред гнева на феновете, обявявайки, че участието в създаването на Суперлигата е прекратено.

Обявлението на американците от FSG идва няколко часа, след като членове на семейството на легендарния мениджър на Ливърпул Бил Шанкли са поискали премахване на статуята на боготворения от Червените сърца специалист пред “Анфийлд”, в случай че ръководството реши мърсисайдци да се присъединят към позорната надпревара.

КРАЙ! Шестте английски клуба отказаха да са част от позора 1

Така или иначе в Ливърпул са убедени, че мостовете между американските капиталисти и Червената общност са изгорени. Въпрос на време е Джон Хенри да продаде клуба…

Манчестър Юнайтед заяви, че “е изслушал внимателно реакцията на своите фенове, правителството на Обединеното кралство и други ключови заинтересовани страни” при вземането на решението си да не участва.

Арсенал пък директно се извини и заяви, че “е направил грешка”, добавяйки, че се оттегля, след като е изслушал феновете си и “по-широката футболна общност”.

Председателят на Тотнъм Даниел Леви заяви, че клубът съжалява за “безпокойството и разстройството”, причинени от предложението.

“Голямата шестица” на английския футбол беше част от група, включваща също испанския Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид и италианския Милан, Интер Милано и Ювентус, които обявиха плановете си да формират отцепната лига.

Проектът обаче предизвика яростно недоволство от фенове, футболни власти и правителствени министри във Великобритания и в цяла Европа.