Крайова отказал да плати 50 хиляди евро за Карагерен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Румънците са поискали да вземат бързоногия футболист без трансферна сума.

Румънският елитен Крайова е отказал да заплати 50 000 евро на Локо Пд, за да има в редиците си българския национал Бирсент Карагерен, заяви агентът Флорин Маня за “Проспорт”.

28-годишният полузащитник е бил харесан лично от старши треньора на отбора Адриан Муту, но от управата на клуба са поискали да вземат българина без да заплащат за него трансферна сума, поради което трансферът така и не състоя.

“Говорих с г-н Муту много пъти, той ми е приятел. Исках да му помогна с играча. Става въпрос за Бирсент Карагарен, национал на България от Локомотив, с мачове в Евротурнирите. Играе като дясно крило. Муту го беше харесал и искаше да го привлече”, сподели Маня.

“Карагарен ни каза, че е свободен агент, че има споразумение със собственика (б.а. Христо Крушарски) да го пусне…Впоследствие той е разговарял с него и собственикът му казал, че няма да го освободи преди края на квалификациите на Лига Европа. Крайова не искаше да чака толкова дълго. Аз се намесих и се разбрахме за трансферна сума, но Крайова отказа да я плати. Става въпрос за 50 хиляди евро. Намерете ми играч от румънския национален отбор, който можете да вземете за 50 хиляди евро! Така нещата пропаднаха. Съжалявам, че не се получи, може би от Крайова не са били достатъчно уверени в играча, за да платят парите. Той искаше и заплата от около 8-9 хиляди евро на месец, което също не е малко”, допълни Флорин Маня.