Кралев със завиден пирует... след заповедта на Борисов 1
0 0

Само няколко часа, след като министър-председателят Бойко Борисов нареди стадионите да бъдат отворени за фенове, спортният министър Красен Кралев направи неособено успешен опит да демонстрира загриженост за спортната публика.

„Спортът не е изключение от социалния живот, той е създаден, за да се играе пред зрители. Ето защо днес взехме изключително важно решение. Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат пред публика“, написа във Facebook Кралев.

Странно или пък всъщност не, същият този министър не показа никаква загриженост за публиката, когато беше огласена забраната за посещение на стадионите до 31 август. Вчера пък обяви, че феновете са показали неспособност да спазват здравните мерки.

Комсомолският изказ на Кралев, разбира се, не е никаква изненада… Безпардонните му изявления, целящи осигуряването на комфорт на премиера, все така предизвикват куп иронични усмивки.

„Използвам случая за да призова всички граждани отново да мислят първо за своето здраве и за здравето на околните,” написа още той. “Не бива заради единици, които потъпкват правилата, да страдат всички любители на спорта в България.

“Отговорността за здравето ни е на всеки един от нас. Вярвам, че сега феновете ще бъдат на висотата на взетото решение. Трудно ще бъде да се върнем нормалността.

“Трябва да се научим да живеем с вируса и да бъдем по-дисциплинирани. Това е задачата, както на всички политици, така и на обществото ни като цяло.”